Uitslagen 2014

Zaterdagavond 30 augustus 2013 werd voor de 65e maal de hardloopronde van Tuitjenhorn georganiseerd.Het is de oudste hardloopronde van NoordHolland. Ooit ontstaan bij voetbalvereniging Hollandia T om de voetballers te stimuleren om in de zomermaanden aan de conditie te blijven schaven.

Het waren goede hardloopomstandigheden zaterdagavond in het mooie dorp Tuitjenhorn. Daardoor was er veel publiek op de been. Vele vlaggen hingen uit en langs het parcours waren vele zitjes gecreëerd. Met enthousiaste aanmoedigingen werden de deelnemers gestimuleerd om tot het uiterste te gaan.

Bij de jeugd was speaker Theo Tesselaar goed op dreef. Op vlotte wijze wijze werden de diverse loopafstanden, prijsuitreikingen en de verloting aan elkaar gepraat.Bij de senioren nam Jos de Groot de microfoon over, om met veel deskundigheid het opgekomen publiek van puike informatie te voorzien.

Bij de heren senioren gingen Yunis Stitan, Pip Tesselaar en Jim Kruiver langdurig gezamenlijk aan de kop. Uiteindelijk wist Pip door een sterke eindsprint te winnen in 22.29, direct gevolgd door Yunis, 22.42, en Jim, 22.44.

Bij de dames was Manon Kruiver.duidelijk de sterkste, zij won in 24.41. Tweede werd Suzan Nieman in 25.41. Derde, Margriet Berkhout in 26.18. Snelste dame uit Tuitjenhorn was Isabelle Bus en de snelste Tuitjenhorner heer Yunis Stitan.

De jeugdestafette was een leuk intermezzo. Alle wissels verliepen vlekkeloos. Het leek wel of hier langdurig op geoefend was.

De prijsuitreiking voor de volwassenen was na afloop in Caribbean Party Center Los Amiguitos, waar het nog heel lang heel gezellig was. 

Dit was de eerste wedstrijd van de RABO golden 2, er volgt nog de verlichtingsloop, zaterdag 6 september, in Warmenhuizen. Voor alle prijswinnaars en de winnende tijden, zie bijgaande bestanden:

 Stratenloop uitslagen individueel 2014.xls

 Hardloopronde_uitslagen_2014 estafette.xls

Hollandia T en de organisatie van de Hardloopronde van Tuitjenhorn dankt haar sponsors die het evenement hebben mogelijk gemaakt:
Velko Bandenservice
Rabobank Alkmaar
Mallinckrodt Medical BV
Timmerfabriek Bruschke
Bejo Zaden
Amsonia BV
Sjaak van Schagen Timmerwerken
BKD Dekker
BBS koeltechniek
Garage Stoop
Bouwbedrijf F.J. Vos
Club van 100 Hollandia T
Ton Driesse montage
Patrick Blokker Hovenier
Autorijschool Hoogeboom
Reformhuis Tuitjenhorn
MEG Mode
Kapsalon Bibob
Transportbedrijf Nieuwland
L. van Brederode Assurantiën
Bolle Hendrik
Los Amiguitos
Beddenoutlet Tuitjenhorn
Maikel de fietsenmaker
Cafetaria Majo
Johan Koenis Witgoed
Deen supermarkten
Slagerij ’t Hof van Blankendaal
Sportshop Bouwes

Foto's met dank aan Guus van Brederode:

a website by Wishbone Productions