ATB Challenge zondag 29 oktober 2017 Tuitjenhorn/INFO

4e ATB challenge Tuitjenhorn

De vierde editie van ATB challenge Tuitjenhorn is uitgesteld van 8 okt. naar zondag 29 oktober.

Reden tot deze beslissing is de huidige slechte staat van delen van de route en de slechte weersvooruitzichten “veel regen”. 

Uiteindelijk willen wij de deelnemers waar mogelijk de gehele route laten rijden, en ze op die wijze

de mountainbike toertocht van 35 en 50 km laten voltooien, over weilanden, akkers, dijken en langs vele prachtige plekjes die de omgeving rondom Tuitjenhorn zo mooi maken.

Wij hopen op begrip en zien jullie graag op 29 oktober aan de start verschijnen.

Ook dit jaar zijn de vele landeigenaren weer enthousiast dat er op 29 oktober een lint van fietsers over hun akker fietsen, zich een weg banend “al dan niet door de modder” naar de finish. Een mooi gezicht volgens één van de landeigenaren. Zo zal er o.a. weer een mooie lus worden uitgezet over de Golfbaan Dirkshorn. De organisatie bestaande uit Cees Dekker, Pieter Vries, Peter Rietveld, Rick Blokdijk en Marco Spaansen hebben dit jaar hun uiterste best gedaan om wederom een gevarieerde route uit te zetten.  

 

Verder heeft Campingpark de Bongerd i.s.m. de organisatie na het succes van vorig jaar de “Strava tijdregistratie” weer in het programma opgenomen. Dit is een tijdregistratie lus uitgezet op het park, genaamd de “Bongerd time track”. De bedoeling is dat deelnemers, die lid zijn van Strava, op het moment dat ze het park oprijden een parcours volgen waarvan de tijd automatisch via Strava wordt opgenomen. Verlaat de rijder het park, dan wordt de eindtijd geregistreerd.

Meer info in het artikel “Strava” (zie website Hollandia-T of op Facebook MTB-Tuitjenhorn).

 

Voor de snelste deelnemer(-ster) op de “Bongerd time track” stelt vrijetijdsondernemer Peter Vriend een hele mooie prijs beschikbaar. De prijsuitreiking zal ca. 12.30 uur plaatsvinden in de kantine.

Inschrijven voor de toertocht kan op de dag zelf in de kantine van VV Hollandia T tussen 8 uur en half 10. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 9.30 uur, erbij te vermelden dat de deelnemers aan de “Bongerd time track” het liefst om 9 uur starten.

Na afloop van de tocht is er weer gelegenheid tot douchen en wordt de fiets weer schoon gespoten. Uiteraard zien wij jullie na afloop van de challenge nog graag terug in de kantine van VV Hollandia T. onder het genot van een kopje koffie of drankje.

Meer informatie is terug te vinden op: hollandia-t.nl of op facebook MTB-Tuitjenhorn

STRAVA tijdregistratie informatie:

 

Tijdens deze vierde editie van MTB Challenge Tuitjenhorn is er een segment met STRAVA tijdregistratie op campingpark de Bongerd uitgezet van circa 3 km.

 

De tijdregistratie van dit stukje parcours wat speciaal voor deze MTB Challenge is uitgezet, ook wel “segment” genoemd, zal worden geregistreerd door middel van GPS via de STRAVA app.

 

Wij bieden deelnemers hiermee een mooie mogelijkheid om na afloop van de race zelf direct hun resultaat te kunnen zien en deze te vergelijken met de andere deelnemers. Uniek hieraan is dat wij deze tijdregistratie combineren in een tourrit en prijzen zullen koppelen voor de drie snelsten op het segment bij de dames en heren.

 

Het downloaden van de STRAVA app is helemaal gratis. Het gratis abonnement zal voldoende zijn voor de registratie van dit segment. Meer informatie over hoe STRAVA werkt en hoe je de app kan installeren is te vinden op: www.strava.com

 

Regels:

Één ieder die mee wil doen aan deze tijdregistratie zal de STRAVA app al geïnstalleerd moeten hebben op zijn of haar smartphone voor aanvang van de tourrit. Zonder deze app is er namelijk geen tijdregistratie mogelijk. De STRAVA app moet bij aanvang van de tourrit gestart worden, de app zal daarna automatisch het segment registreren.

 

Deelnemers aan het segment worden verzocht om 09.00 uur aan de start te staan. Zodat je waar mogelijk voor de tourrijders zonder tijdregistratie kan starten.

Inschrijven kan vanaf 08.00 uur.

 

Het startpunt van de tijdregistratie zal zijn op ca. 4km. vanaf de start van de tourrit. Het startpunt en eindpunt van het segment zal duidelijk zijn aangegeven. 

Het is van belang dat iedere deelnemer aan de STRAVA tijdregistratie na afloop van het segment de STRAVA tijdregistratie stop zet en opslaat/synchroniseerd.

 

Tijden op het segment kunnen tot 10.30 uur worden neergezet.

 

Prijzen:

Campingpark de Bongerd heeft fantastische eerste prijzen ter beschikking gesteld voor de allersnelste dame en heer van het segment. Ook voor de nummers 2 en 3 zullen er leuke prijzen zijn.

 

De prijsuitreiking zal plaatsvinden omstreeks 12.30 uur in de kantine van Hollandia T.

 

Indien prijswinnaars niet aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking dan zal deze podiumplaats en bijbehorende prijs worden doorgeschoven naar de eerstvolgende in de uitslagenlijst.

 

Deelnemers aan de tourrit die niet aan de tijdregistratie meedoen zullen ook over hetzelfde parcours rijden. Deelnemers aan het segment worden dan ook geacht rekening te houden met eventueel langzamere deelnemers en deze tijdig voor het inhalen te waarschuwen.

Een goede tijd neer zetten mag zeker een doel zijn, maar dit mag niet ten koste gaan van andere deelnemers hun plezier tijdens deze Challenge.

 

Laat  het een mooie en sportieve rit worden!

De organisatie van MTB Challenge Tuitjenhorn

 

 

 

a website by Wishbone Productions