Apotheose

schrijver:xxx

Verslag:

Een slotscene van jewelste lijkt zich te ontvouwen voor de hoofdrolspelers van de 7e klasse reserve. Maar liefst 4 ploegen kunnen zich in de laatste twee speelronden nog tot kampioen kronen. 

Nadat de stofwolken van dit weekend zijn opgetrokken is het tijd om de balans op te maken voor ons 4e elftal. Het jammerlijke verlies tegen Koedijk 7 afgelopen zondag heeft er flink ingehakt bij de toen nog hoopvolle koploper. De mannen waren, onder de bezielende leiding van de heer M.Burger, niet opgewassen tegen de elementen. Het hete, drukkende weer in combinatie met het erbarmelijke kunstgras in Koedijk deed de groenzwarte brigade de das om. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het 7e elftal van de gelijknamige vereniging uit Koedijk beter met het plastic veld omging dan onze equipe.     
Zaak is nu om zich weer op te richten en de focus te weerleggen naar de opponent van komende zondag. Kolping Boys 4 staat op het programma. Enkele weken terug kreeg het 4e het elftal uit Oudorp vrij gemakkelijk op de knieen maar deze tegenstander heeft DTS 4 afgelopen weekend een behoorlijk pak slaag gegeven (6-3) dus we zijn gewaarschuwd. Hollandia T heeft na 20 wedstrijden te hebben gespeeld een aantal van 42 punten. 

Terwijl onze trots op zondag tegen Kolping Bloys strijd voor de punten speelt de grootste titelkandidaat Alkmaarsche Boys (43p uit 20w) komende woensdag al haar voorlaatste wedstrijd. Thuis tegen de hekkensluiter Nieuwe Niedorp dient de Alkmaarse opponent de punten in eigen huis te houden. Het wrede lot besloot tevens dat de omgekeerde versie van deze krachtmeting de zondag daarop wordt gespeeld in het pittoreske Niedorp. Deze twee wedstrijden moeten normaal gesproken 6 punten zijn in het voordeel van de Boys. 

De derde titelkandidaat is SVW'27 5 (42p uit 21w). Deze ploeg uit Heerhugowaard speelt zondag tegen SVW'27 6. De eerste wedstrijd tussen deze 2 ploegen eindigde in een krappe 2-1 zege voor het 5e. Vanuit het perpectief van Hollandia T is broedermoord gewenst. De omgekeerde versie welteverstaan. Dit is de laatste pot voor SVW'27 5.

De laatste gegadigde is Koedijk 7 (40 p uit 20 w). Dit team kent een turbulent seizoen. Monsterscores worden uitgewisseld met onbegrijpelijke zeperds. De kwaliteit bij de geelzwarte mannen is aanwezig maar het mentale aspect laat vaak te wensen over. Zondag kruisen zij de degens met de lokale voetbalvereniging uit Oudkarspel, namelijk DTS. Hun laatste duel is uit tegen onze buren in Waarland waar zij trachten Con Zelo aan de zegekar te binden. De kans op goud is minimaal voor de Koedijkse trots maar de bal is rond. 

Ten slotte. Mocht het zover komen dat Hollandia T 4 de aankomende wedstrijden tegen Kolping Boys 4 en SVW'27 6 wint en Alkmaarsche Boys wint ook de laatste 2 wedstrijden dan staat er voor Hollandia T nog 20 minuten tegen de mede titelkandidaat SVW'27 5 te wachten. Deze wedstrijd werd bij nog 20 minuten op de klok en bij een 2 -2 stand gestaakt door een zeer ongelukkige charge van een Hollandia T verdediger. Omdat de blessure van het slachtoffer dusdanig pijnlijk was en SVW'27 zonder wissels kwam te zitten werd besloten de wedstrijd te staken. Omdat het punt voor beide elftallen werd toegevoegd aan de stand en beide teams om het kampioenschap mee bleven doen, samen met Alkmaarsche Boys, zijn de laatste 20 minuten van dit duel van levensbelang. 

Kortom, dit word naar alle waarschijnlijkheid een ontknoping om nooit te vergeten. Het duel Hollandia T 4 - Kolping Boys 4 is live te volgen. 29 mei om 10:00 op Sportpark de Kuil. Laat uw groen, zwarte hart spreken en moedig de mannen aan!

Foto's:

a website by Wishbone Productions