Hollandia T 3 onthult masterplan: 2e titel op rij wordt doel

Na het prachtige seizoen 2016-2017 waarin met een fraai kampioenschap geschiedenis werd geschreven, is Hollandia T 3 in de afgelopen maanden stoïcijns verder gegaan met het maken van reclame voor onze vereniging. Als kersverse promovendus werd in de reserve 6e klasse A aanvankelijk gemikt op handhaving. Nu de stofwolken van de 1e seizoenshelft zijn opgetrokken, blijkt echter dat het sfeervolste seniorenteam op ongekende wijze heeft huisgehouden. Het eerste tussenrapport is voortreffelijk: 9 wedstrijden gespeeld, 9 overwinningen, 40 treffers en slechts 10 tegengoals.  Succescoaches Ed de Vries en Fabian Bakker spreken na topoverleg met de spelersgroep dan ook klare taal: “De jacht op de titel is opnieuw geopend.“

Voetbalwetten 
Hollandia T 3 spot al maanden met alle voetbalwetten. Vaak komt het elftal onder scheurend gitaargeweld van AC/DC de catacomben uitgelopen terwijl de tegenstander (regelmatig ‘trainende’ 2e elftallen) zichzelf al enige tijd uitslooft met een positiespelletje en strak geregisseerde warming-up. Uiteraard vaak gadegeslagen door 2 streng kijkende coaches, die met hun mooie gesponsorde jas al het voetbalplezier de kop in lijken te willen drukken. Hun blik naar de andere helft, waar menig bal met afronden de dampkring lijkt te verlaten, is voer voor psychologen. Maar schijnt bedriegt. Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, heeft Hollandia T 3 maar 1 doel. Winst en 3 punten. Hoe, is totaal irrelevant.  


158bc5b1cc4551007d151dcc8120b38e--sexy-wet-hot-wet

 

Perfecte mix
Evenals afgelopen seizoen bestaat Hollandia T 3 dit jaar uit een spelersgroep die bijna volmaakt in balans is. Het team koppelt extreem veel ervaring aan jeugdig talent en onbevangenheid. De aanwezigheid van maar liefst 5 spelers die tot de roemruchte ‘Club van 25’ behoren (midvoor M. Zutt, libero K. den Das, stopperspil N. Burger, vleugelverdediger C. Mooij en alleskunner B. Broersen vertegenwoordigen zo’n 130 jaar voetbalervaring) en aanstaande vader B. de Kraker is een machtig wapen.

Tegenstanders die angst uitstralen worden op hun commando vanaf minuut 1 tegen de muur gezet. Ploegen (veelal jonge binken) met de ambitie om ala FIFA17 aan de slag te gaan, krijgen het befaamde en immer succesvolle ‘catenaccio’ voorgeschoteld. Niet voor niets viel de winnende treffer – en mentale genadeklap – al in 3 wedstrijden slechts 5 minuten voor tijd. Geduld blijft een schone zaak.

Tegenover al dit voetbalgogme staat een hoeveelheid jonge talenten waar menig selectieteam in de regio U tegen zegt. Wanneer spelers als J. van Baar, T. Waijers, vlegel D. Vriend en militair D. Kleijer zichzelf niet laten overmeesteren door de fles op zaterdagavond, zijn het absolute groeibriljanten. 

Jordaan
Zoals op alle niveaus wordt de basis voor goede teamprestaties gelegd buiten de lijnen. Geen team binnen Hollandia T draagt zoveel bij aan de clubkas als het 3e elftal. Niet alleen draagt de extreem succesvolle Hemelcup hun signatuur, er gaat geen zondag voorbij of het grootste gedeelte van de ploeg laat zich vakkundig bedienen door de gouden vrijwilligers Louis Kruijer, Jan en Silvia de Boer. Aangevoerd door de immer vrolijke schilder Eduard de Vries. Wekelijks vermaakt hij zijn ploeg met legendarische verhalen uit z’n jeugd in de Amsterdamse Jordaan, waar hij vaak al om een appel op de vuist moest. Of hoe hij later als straatschoffie uitgroeide tot een gevreesde midvoor op de voetbalvelden van De Dijk, Blauw-Wit Beursbengels, JOS Watergraafsmeer, CVV Vlug en Vaardig en de amateurs van AJAX.     

Teamuitje
Zaterdagavond 13 januari zal het volledige gezelschap van Hollandia T 3 (incl. aanhang en intimi) zich op een vooralsnog geheime locatie in de regio fysiek en mentaal voorbereiden op de tweede en allesbeslissende seizoenshelft. In september deed men hetzelfde middels een uitmuntend verzorgd ontbijt bij restaurant Lekker in Kalverdijk. Ditmaal zal er waarschijnlijk iets anders op het menu staan.Gezien het feit dat bij meerdere jonge spelers de hormonen nog door het lijf giert, luidt het advies aan vaders om hun vrouwen en dochters die avond binnen te houden.

Competitiehervatting
Hollandia T 3 hervat op zondag 11 februari de competitie met een uitwedstrijd tegen Vesdo 2. Aanvang: 11:30 uur. Een week later maakt het reserve-elftal van Sint Boys z’n opwachting op Sportpark De Kuil.  

Hollandia T 3 wenst eenieder die Hollandia T of een van onze spelers (stiekem) een warm hart toedraagt een prachtig 2018.

a website by Wishbone Productions