Hollandia T-er van de maand: Arnold Hoorn

Hollandia T-er van de maand

Voormalig Hollandia T-er van de maand Jan Stoop over z’n nominatie:
Arnold Hoorn, omdat hij een erg betrokken voorzitter is.

Hollandia T-er van de maand: Arnold Hoorn

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond
Mijn naam is dus Arnold Hoorn. Ik ben getrouwd met Anita en heb 4 kinderen: Michelle, Roy, Jordy en Demi en 2 kleinkinderen Siz en Ivy. Ons hele gezin is op zijn of haar eigen manier met voetbal bezig, zowel actief als passief.

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld?          Arnold Hoorn[5912]
Op mijn 12e begon ik met een krantenwijk                

in mijn toenmalige woonplaats Berkhout en rond dezelfde leeftijd ben ik daar ook begonnen met bollenpellen, dit waren mijn eerste vakantiecenten die ik verdiende. Vanaf mijn 17e kreeg ik mijn eerste volledige baan bij de Nederlandse Spoorwegen, maar helaas was dat van korte duur.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken?
Ik slaap over het algemeen niet zo lang, gemiddeld zo’n 5 a 6 uur per nacht, dus laat mij in die korte periode maar lekker slapen.

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking?
Toen mijn zoon Roy 6 jaar werd, inmiddels 18 jaar geleden en zich aanmeldde bij Hollandia T, ben ik gelijk coach van zijn team geworden.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervuld?
Ik ben begonnen als coach bij de F5 en een jaar daarna ben ik dat team ook gaan trainen. Een paar jaar later ben ik coördinator van de F-pupillen geworden en al vrij gauw daarna voorzitter van het jeugdbestuur. 8 jaar geleden heb ik het stokje van Sjaak Kruijer overgenomen als voorzitter van het hoofdbestuur. Daarnaast fluit ik af en toe nog weleens een wedstrijdje bij de jeugd.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T?
Dat zijn er 2: de wedstrijd tegen AZ toen onze vereniging 80 jaar bestond en het kampioenschap van het 1e elftal afgelopen seizoen.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen?
Ik hou van spelers die het van hard werken moeten hebben. Dit zijn meestal niet de meest opvallende spelers qua techniek en hoogstandjes, maar wel de jongens die voorop in de strijd gaan. Een speler als Kevin den Das had bij mij een streepje voor. Nooit verzaken, kopsterk en altijd positief in coaching en sfeer!

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen?
Dat kan maar 1 ding zijn….. het Accommodatiebeleid afschaffen!!!!!

9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen?
Ik ben een paar jaar geleden voor een week naar Amerika geweest, maar dat was eigenlijk te kort. Ik zou daar graag nog een keer heen willen met mijn vrouw, maar dan voor een langere periode en het liefst een rondreis met een auto of camper.


10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom? 
Dick Smit, onze wedstrijdsecretaris. Het werk dat hij doet voor de vereniging is veelal achter de schermen, maar hij heeft het altijd voor elkaar.

a website by Wishbone Productions