Historische zegereeks Hollandia T 3 duurt onverminderd voort

Exact 2 jaar geleden ontsnapte Hollandia T 3 ternauwernood aan degradatie uit de reserve 7e klasse. Hoe anders is de situatie anno 2018? Het team dat onder leiding staat van succescoaches Ed de Vries en Fabian Bakker is in korte tijd uitgegroeid tot een vrijwel onoverwinnelijke voetbalmachine die zijn gelijke niet lijkt te kennen. Laat de volgende statistiek goed op u inwerken: inmiddels heeft Hollandia T 3 meer dan 25 (!) competitiewedstrijden achter elkaar gewonnen. De laatste nederlaag dateert van begin 2017 en is bijna 1.5 jaar geleden. Duizelingwekkende cijfers die maar één ding kunnen betekenen: een vloedgolf aan zilverwerk.
erwr

Prijzenregen
Afgelopen seizoen pakte Hollandia T 3 na een sterke inhaalrace dikverdiend de titel in de reserve 7e klasse. Op de laatste speeldag

werd in Koedijk de plaatselijke voetbaltrots op zakelijke wijze met
0-3 aan de kant gezet. Wat volgde was een onvergetelijke rondrit door Tuitjenhorn, prachtig kampioensfeest in de kantine bij o.a. Louis, Jan en Silvia en ‘s avonds een stormloop van rondborstige, blonde supporters aan de Tuitjenhornse huiskamer Los Amiguitos. Maar daarmee was de honger van dat seizoen nog niet gestild. Ook de Hemelcup viel voor het eerst in de destijds 8-jarige geschiedenis van het befaamde toernooi ten prooi aan het ontketende Hollandia T 3. Ondanks dat menig deelnemer aan de aftrap verscheen met een of meerdere gastspelers uit het 1e , werd dat seizoen het meesterwerk voltooid: het veroveren van de dubbel.

Nieuw seizoen in de reserve 6e klasse
Seizoen 2017-2018 beloofde door de promotie een ander verhaal te worden met als tegenstanders soms ‘trainende’ selectieteams in de vorm van o.a. Flevo 2, Sint Boys 2, Vesdo 2 en Duinrand S. 2. Het ongelukkige feit dat er ook nog in de eerste 3 wedstrijden met een veldspeler onder de lat aangetreden zou moeten worden, bezorgde voetbalprofessor dr. Eduard de Vries slapeloze nachten. Verwoede pogingen om z’n manschappen in de kleedkamer te waarschuwen voor naderend onheil, werden steevast beantwoord met een draai aan de volumeknop richting rockformatie AC/DC. Z’n angst bleek echter ongegrond. Promovendus Hollandia T 3 heeft namelijk tot nu toe op ongekende wijze huisgehouden in de reserve 6e klasse.

Te laat geboren voetbalelftal
Hollandia T 3 is een voetbalelftal dat eigenlijk te laat geboren is. De ploeg walgt van de vele plastic kunstgrasvelden die onze regio inmiddels rijk (of in feite arm) is. Ook neemt men mijlenver afstand van de ‘Nederlandse voetbalziekte’ waarin positiespel, balbezit etc. inmiddels tot kunst is verheven. Liever spiegelt men zich aan de Italiaanse voetbalcultuur die gebaseerd is op daar waar het allemaal om draait: het winnen van wedstrijden en prijzen. En dat het liefst op gitzwarte Calcio-voetbalschoenen op een grasmat in de dampende nevel. Aan de vooravond van de grote ontknoping mag het tussenrapport er dan ook zijn: 18 wedstrijden gespeeld. 18 winstpartijen. 84 goals voor. Slechts 15 doelpunten tegen en een prachtige uitgangspositie rijker zo blijkt uit de stand.

Seizoensontknoping

Met nog 4 wedstrijden te gaan blijft het doel van Hollandia T 3 het behalen van een 2e titel op rij. De ploeg koestert een fraaie voorsprong van 8 punten op zowel JVC 3 als Succes 4. Men heeft zodoende officieel nog 2 overwinningen nodig. Komende zondag speelt Hollandia T 3 op Sportpark De Kuil om 13:00 uur de kraker tegen nummer 2 JVC 3. Op dezelfde dag gaat Succes 4 op bezoek bij FC Den Helder 3.
Bij een overwinning van groenzwart en puntverlies van Succes 4 is de titel definitief een feit. Mocht Hollandia T 3 zondag winnen en Succes 4 volgt dat voorbeeld, dan kan men op woensdagavond 23 mei a.s. in Tuitjenhorn tegen Hugo Boys 3 kampioen worden. Saillant detail is dat die avond ook JVC 3 en Succes 4 de degens met elkaar kruisen. Tot slot behoort ook een onvervalst Hitchcock-scenario nog tot
de uiterste mogelijkheden. Op zondag 27 mei en 3 juni a.s. sluit Hollandia T 3 het seizoen af met een duel tegen Succes 4 en jawel…. Succes 4. Kortom, het venijn zit hem prachtig in de staart in deze competitie.

2e dubbel op rij?
De gelouterde formatie van Hollandia T 3 was als titelverdediger uiteraard ook de te kloppen ploeg tijdens de 9e editie van de Hemelcup afgelopen week. Hollandia T A1 behaalde knap de finale van dit prachtige evenement, liet daarin zien absoluut de toekomst te hebben, maar kon uiteindelijk niets anders dan leerzaam toekijken hoe het inmiddels roemruchte 3e elftal na afloop de 3e prijs in 1.5 jaar in ontvangst nam na een 1-0 zege. In de komende 1.5 week moet de kroon op het werk gezet worden in de vorm van een 2e titel en daarmee 4e prijs rij. Oproep: support Hollandia T 3 op weg naar nieuw zilverwerk!

a website by Wishbone Productions