Diversen


Hollandia T Voetbal totaal JPG 

Bovenstaande afbeelding werd begin jaren '80 afgedrukt in het magazine Voetbal Totaal. Download hieronder de afbeelding in groter formaat.

Hollandia T Voetbal Totaal PDF.pdf

In het jaar 2000 nam misschien wel de beste voetballer die Hollandia T ooit kende afscheid in een wedstrijd tegen SC Heerenveen:

Peter Buter JPG

Klik hier om het artikel in groter formaat te bekijken:

Peter Buter PDF.pdf

Peter Buter Volendam

Peter Buter: een sieraad voor het voetbal.

Wat vermoedelijk veel mensen niet zullen weten is dat er in het verleden een tweevoudig WK-finalist op Sportpark De Kuil op doel heeft gestaan. Jan Jongbloed, doelman van Oranje tijdens de verloren WK-finales van 1974 en 1978, nam het in een ver verleden tijdens de TROS-penaltybokaal op tegen diverse jeugdspelers van Hollandia T:

Jan Jongbloed JPG 
Bekijk hier het artikel in groter formaat: Jan Jongbloed PDF.pdf

Jongbloed stond bekend om zijn gedurfde speelstijl. Zo keepte hij tijdens de WK finale van 1974 met blote handen, "want anders kun je de bal niet voelen" aldus Jongbloed. Hij was een zogeheten 'meevoetballende' keeper, die regelmatig buiten het eigen strafschopgebied kwam. Hij brak als international een keepersrecord: 683 minuten zonder tegendoelpunt. Ook is hij nog steeds recordhouder voor wat betreft het aantal gespeelde wedstrijden in het betaalde voetbal (717). Een aanbod van Ajax om in 1974 naar die club te verhuizen sloeg hij af. Hij wilde zijn vrije visdag niet opofferen voor een extra trainingsdag.

Twee voormalig toptalenten in beeld: Mart Hof en Kenny Kruijer

Mart Hof JPG


Kenny Kruijer JPG 

a website by Wishbone Productions