Hollandia T tegen Oudesluis in de achtervolging op Alkmaarse koplopers

Hollandia-T nieuws van 18-10-2024

Komende zondag komt zowel Hollandia T 1 als 2 voor eigen publiek in actie. Ons tweede elftal opent de dag met een thuisduel tegen SV Enkhuizen 2, waarna onze hoofdmacht tegen Oudesluis 1 op jacht gaat naar een nieuwe zege. Speciale dank gaat uit naar sponsor Amsonia voor het leveren van de wedstrijdbal.

Hollandia T 1 zit in een goede fase. De ploeg van trainer Jeffrey Androg is momenteel terug te vinden in de top 3 van de 4e klasse A, achter de tot dusver foutloze koplopers Alkmaarsche Boys 1 en Alcmaria Victrix 1. Twee weken geleden werd op eigen veld  een uitstekende 4-1 overwinning behaald op Winkel 1. Ook het uitduel op Texel tegen De Koog 1 leverde het volle pond op, dankzij een fraaie 2-5 overwinning.

Hoewel het aantal tegengoals nog verder omlaag zal moeten om uiteindelijk echt mee te kunnen spelen om de prijzen, is het zeer positief om te zien dat groenzwart momenteel makkelijk scoort. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen in de 3e klasse, waarbij men vaak afhankelijk was van de dreiging en het scorend vermogen van Jordy Hoorn, vinden nu meerdere spelers regelmatig het net. De huidige doelpuntenhonger van topschutter Thomas Driesse is uiteraard bekend, maar het is ook goed om te zien dat talenten als Cas Poland en Bram Bes in aanvallend opzicht aan de deur kloppen.

Een eerdere officiële ontmoeting tegen Oudesluis 1 was in de moderne geschiedenis niet terug te vinden in de boeken. De bezoekers zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 4e klasse A. Ondanks dat de oranjehemden verschillende aanwinsten van buiten Oudesluis in de gelederen hebben, is het een niveau hoger nog flink wennen. Tot dusver werd er 1 punt behaald, waardoor de ploeg momenteel hekkensluiter op de ranglijst is.  Aan de andere kant heeft men zondag in Tuitjenhorn niets te verliezen, waardoor het voor Hollandia T 1 zaak is om vanaf het begin alert te zijn en zo snel mogelijk het verschil te maken in de vorm van een comfortabele voorsprong.

Hollandia T 2 trof afgelopen zondag in de vorm van LSVV 2 een zware tegenstander. De ploeg uit Langedijk staat tweede in de reserve 2e klasse en was dan ook met 2-0 te sterk. Zondag kan men bij een overwinning op SV Enkhuizen 2 goede zaken doen in de stand. Veel succes en voetbalplezier gewenst!

Bestuur Hollandia T

 

PS: donderdag 31 oktober is vanaf 20.30 uur de Jaarvergadering in de kantine. Alle leden, vrijwilligers, sponsors en supporters zijn hierbij van harte welkom.

9826_10939_1200_1200 9826_10939_1200_1200